Jahanje

Organiziramo tečaje jahanja za otroke in odrasle. Tečaji potekajo celo leto.

Pri nas učenje poteka nekoliko drugače kot v klasičnih jahalnih šolah. Naši konji niso športni rekvizit temveč naši partnerji, ki nam pomagajo pri učenju. Nobeden izmed našh konj ni kovan – poudarek dajemo čim bolj naravnemu načinu življenja. Tudi naše učence učimo dela s konji na konjem prijazen način.

Tečaji za otroke do 8. leta in začetnike: 

Učna ura traja 20 min, poteka individualno, da se lahko posvetimo vsakemu posebaj. Program učenja prilagajamo posamezniku, da lahko vsak napreduje z lastnim tempom.

Oprema:  Otroci naj bodo oblečeni v dolge hlače, obuti v superge, s seboj pa naj prinesejo čelado, ki je lahko tudi kolesarska.

Nadaljevalni tečaji (od 8. leta naprej):

Učna ura traja 45 min, vključuje pa tudi pripravo konja na delo. Skupaj ga skrtačimo, osedlamo in nato sprehodimo. Ure so lahko individualne, ali pa potekajo v manjših skupinah, ko tečajniki že obvladajo razne like in se lahko preizkusijo v raznih vajah v paru.

Oprema: Obvezne so dolge hlače ter primerna obutev – superge, čevlji, ki nimajo gladkega podplata. S seboj prinesite čelado, ki je lahko tudi kolesarska.